Lainiolaxen

   
 

Lainioälven – en unik laxälv

Lainioälven står för över 60 % av laxreproduktionen i Torneälvens vattensystem.

Lainio Vildmark kan idag konstatera att det arbete som utförts för att rädda den vilda laxstammen i Östersjön visat sig öka uppgången. Detta har resulterat i ett nyväckt intresse från flugfiskare och hit kommer laxfiskare från hela Europa, i synnerhet från Frankrike!

Fisket de senaste åren har varit bra. Flera fiskesällskap har fått fisk på i princip alla sina turer, främst de som valt att fiska med våra professionella fiskeguider.

Medelvikten på lax fångade av gäster hos Lainio Vildmark brukar ligga på ca. 7,5 kilo. Ett flertal laxar har legat på en vikt över 15 kg.

Laionioälven passar mycket bra för laxfiske med flugspö och den första poolen finns faktiskt nedanför forsen som rinner mitt igenom byn Lainio. Ett par kilometer nedströms samhället finns Kurkiokoski med omväxlande starka forsar och mycket intressanta pooler som kan nås både med båt och från land..

Om du väljer att paddla eller drifta i Lainioälven längre upp mot Davaätno och Rostoätno kan vi nästan garantera att du ser flera laxar på din färdväg. Här uppe i det fjällfriska vattnet finns nämligen många av laxens lekplatser och de senaste åren har man kunnat konstatera att laxen håller på att återerövra sina forna revir.

 

Lainio Vilmark kan erbjuda ett spännande fiske efter vild lax i en vild natur. Utan trängsel.

Lär mer om laxfisket

 

Lainio Vildmark • Lainio by, SE-980 10 • Vittangi • Tel +46 (0)981-410 25 • Fax +46 (0)981-400 00 • E-post: info@lainio.com