Opera i Vildmarken
a
 
Om Carina Henriksson
 
 
 

For information in English, please click here

 

 

OPERA VILDMARK 2007

En Story....
                          Två Operor....
                                                   Tre älskande....!!!

I år bjuder vi på KOMEDI x 2.

  • Menotti´s The Telephone från 1947

  • Pergolesi´s La Serva Padrona från 1733

  

Missa inte två kortoperor från helt olika epoker, men tidslösa i sitt
kärlekstema: Att Gifta sig eller inte Gifta sig... det är frågan?!?
Och hur skall man gå tillväga?!

Medverkande: Anders Kjellstrand, Carina Henriksson, Jonas Tanhua
Piano: Robert Pauker
Regi: Catarina Gnosspelius

Entre: 150 kr
Bokning: tel.0981-41025 eller i kassan 1 timme innan föreställning.

Med stöd av: NLL, Lainio Vildmark, Lainio Hembygdsgille, Kiruna Kommun.

 

 

Mer om verken:

 

  The Telephone
Ben kommer till Lucy´s lägenhet med en present och för att tala om att han måste resa iväg. Detta är en ursäkt för hans besök och den egentliga anledningen är att han har kommit för att fria till Lucy. Innan det rätta tillfället dyker upp ringer telefonen och Lucy förlorar sig i ett till synes ändlöst samtal. Varje gång som Ben på nytt är på väg att säga de magiska orden blir han avbryten av telefonen. Ben föröker på alla sätt få Lucy´s uppmärksamhet, men blir tvungen att gå med oförättat ärende för att inte missa tåget. Så får Ben den geniala ideén att ringa upp Lucy, och äntligen har han hela hennes odelade uppmärksamhet, och äntligen lyckas han att ställa frågan....

La Serva Padrona
Uberto, en ungkarl i sina bästa år, är otålig och förbannad på sin tjänarinna,Serphina, för att hon inte kommit med den utlovade koppen varm choklad. Serphina som han uppfostrat sedan hon var litet barn, har vuxit upp till en arrogant fröken och beter sig som om hon vore husets härskarinna vilket retar Uberto ytterligare. När hon förbjuder honom att gå ut får Uberto nog och ber sin tjänare Vespone att finna honom en foglig fru så att han kan göra sig av med Serphina.

Serphina som hört dialogen och som sedan länge bestämt sig för att själv bli husfru, övertygar Vespone att de med gemnasamma krafter och list skall lura Uberto att gifta sig med henne. Hon meddelar Uberto att hon med hans tillåtelse ämnar gifta sig med den elaka, temperamentsfulla, giriga kapten Tempesta och ber om ursäkt för sitt tidigare beteende. När Uberto får möta kapten Tempesta (Vespone utklädd) så kräver denne en hemgift på 100.000kr för att gifta sig med Serpina. Uberto vägrar och kapten Tempesta hotar honom, men erbjuder honom alternativet att själv gifta sig med nådig fröken för att slippa hemgiften. När Uberto ger sitt samtycke avslöjar Serpina och Vespone komplotten för Uberto som medger att han alltid älskat Serpina och att de nu skall gifta sig och hon bli husets härskarinna.

   
a    
   

Upp^