a
 
Om Carina Henriksson
 
 
 

 

   
 

Opera Vildmark

Opera Vildmark erbjuder färdiga operaproduktioner, operakavalkader, spagettiopera, konsertprogram till festivalarrangörer, teatrar, operakompanier, evenemangskonsulter och privata arrangörer.

Opera Vildmark är en årligen återkommande Operafestival, med premiär i Lainio By i Lappland, samt turnerande gästspelsverksamhet. Samarbetat med bl.a. SKANSEN, KULTURFESTIVAL på ÅLAND, RALLARFESTEN samt gästspel på ICE GLOBE THEATRE och Jukkasjärvi ishotell.

På repertoaren finns både komiska och tragiska operor i en akt (25-50 minuter), samt konsertprogram. Föreställningarna är uppbyggda med tanke på att de ska vara lätta att förflytta och för att de även skall kunna framföras utomhus. Scenografi och rekvisita anpassas efter omgivningen.

Opera Vildmark tar även gärna emot beställningsverk och anpassar framförandet helt efter kundens önskemål. Vi spelar även barnopera.

Framföranden sker i ensembler mellan 2-15 sångare + piano alternativt orkester. Operaensemblen består av professionella operasångare utbildade vid bl.a. musik- och operahögskolor i Sverige, Finland, England och Italien. Vi arrangerar även seminarier, föreläsningar, workshops m.m.

Vi vill skapa en opera som speglar detta fantastiskt intressanta område; ett mångkulturellt område som saknar motsvarighet i mystik och exotism. Vi vill väcka intresset lokalt och internationellt, befrämja kulturmöten och undersöka intressanta spelplatser: under norrskenet, i en lappkåta, i de djupaste bergrummen.

"Vår målsättning är att sprida operan som konstform och göra den mer lättillgänglig, samt att hitta en ny publik. Vi vill spela opera för alla, inte bara för dem som alltid gillat opera!"

Kontakta oss gärna!

Läs mer:

Om Opera Vildmark   Om Carina Henriksson

I Solistnytt   På den här webben
     
    I Solistnytt