Snöskotersafari

   
 

Fyra dagars "långhelg" (torsdag-söndag)

Vi startar vår resa till den ödsliga Vildmarken, Lainio by, med tusenårig kultur från den nordiska religionen och med samernas traditioner ännu levande.

Vi checkar in i genuina rundtimmerstugor alldeles invid en av de sista fria vilda älvarna, Lainio älv.

Kvällen tillbringar vi vid brasan på Martigården, en anrik hembygdsgård, där vi får träffa vår lokala guide och planera för de kommande dagarna.

En stilla morgon, ta tillfället i akt och lyssna till Tystnaden innan vi kör med skoter genom urskogen i norra Europas största vildmark!

Upplev den totala friheten. Vi tar en ordentlig paus ute i det fria och avnjuter några Lapplands-delikatesser vid lägerelden. Som kontrast till skotern får vi möjlighet att åka hundsläde: susa tyst genom skogen, bara höra hundarna i arbete.

Med vår guide kommer vi att få uppleva en mängd speciella saker som vi passerar, bland annat flockar med 200-300 renar i full frihet!

Natten tillbringar vi i en vildmarkscamp, och har vi tur så spelar norrskenet på polarhimlen!

Vi återkommer till Lainio och sover sista natten i Lainio by. Om ni vill kan vi göra en utflykt till Ishotellet i Jukkasjärvi. Vi får här möjlighet att besöka lokala hantverkare och titta på konst.

Innan du lämnar Kiruna och Lappland finns möjlighet för shopping och rundvandring inne i staden.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vi kan göra en avstickare till Ishotellet – en jätteigloo tillverkad av snö och is.
Här kan du beställa mer information eller boka din resa

 

Lainio Vildmark • Lainio by, SE-980 10 • Vittangi • Tel +46 (0)981-410 25 • Fax +46 (0)981-400 00 • E-post: info@lainio.com