Vinterweekend

Vill du göra en annorlunda resa? Komma bort från stadens stress och fylla några dagar med mening i stillsamhet? Lyssna till vinterns tystnad?

Prova ett av våra vinterpaket där de viktigaste komponenterna är snön mörkret och tystnaden.

Det vi beskriver här är ett förslag och om ni kommer flera stycken kan vi naturligtvis anpassa vistelsen efter era egna önskemål. 

 

De Åtta Årstidernas Rike. Vi slingrar genom det snötäckta landskapet i kanske tjugo minusgrader eller mer. Träden är snötyngda, polarhimlen gnistrar av stjärnor och trots att vi inte har mycket dagsljus så här års känns inte mörkret betungande, utan den vita snön, stjärnorna och norrskenet lyser upp!

Vi anländer till Lainio Vildmark och de genuina rundtimmerstugorna som ligger alldeles invid en av de sista fria älvarna: Lainioälven.

 

Lyssna på Tystnaden, den finns här, alldeles utanför stugdörren bland snö och is! Här blir du påmind om meningen med livet, om det grundläggande för all överlevnad. Litet senare på dagen lämnar vi byn för att bege oss till de djupa skogarna, nu med hjälp av snöskoter. Vi färdas efter älven mot en vildmarkscamp byggd helt i harmoni med naturen. Här är naturen tilll stora delar orörd och bara djuren har gjort spår i snön. Du kan få en känsla av att färdas tusentals år bakåt i tiden.  

 

På vår väg tillbaka till civilisationen besöker vi några gamla kulturplatser. Du njuter av friheten och den klara luften som fyller själen med en ovanlig känsla av renhet. Till eftermiddagen återser vi vår stuga i Lainio By och där kan du njuta av en riktigt skön bastu.

Kvällen tillbringar vi i den gamla anrika Martigården. Vi provar på lokala delikatesser och lyssnar till dragspel och berättelser.

 

Nu är det dags att ta farväl, kanske ses vi igen i det fantastiska landet, i de Åtta Årstidernas Rike. Möjlighet finns att stanna upp i Kiruna stad innan SAS tar er tillbaka till vardagen, fyllda med ny kraft och energi!

Resor anordnas från november till maj.

Här kan du få mer information eller boka din resa

 

   
Lainio Vildmark • Lainio by, SE-980 10 • Vittangi • Tel +46 (0)981-410 25 • Fax +46 (0)981-400 00 • E-post: info@lainio.com